Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Vargöga" by Niklas Leavy # eBook PDF Kindle ePub Free

Vargöga

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Vargöga
  • Author : Niklas Leavy
  • Release Date : January 20, 2021
  • Genre: Fiction,Books,Kids,
  • Pages : * pages
  • Size : 472 KB

Description

Det frĂ€ste till bakom oss, i ödehusets gamla kök. NĂ€r jag vĂ€nde mig om sĂ„g jag en blĂ„ gasollĂ„ga. I dess mitt spra­kade en vit blixt. Den rörde sig som en fjĂ€ril i mörkret, tills den lyste upp Milos slĂ€ta ansikte. Korpens ögon blĂ€nkte som tvĂ„, smĂ„ obeboliga planeter. Doften av cigar­rök ringlade sig fram. Nej, men ser man pĂ„ vad roligt att trĂ€ffa er hĂ€r, sa Milos, knĂ€ppte av gasolbrĂ€nnaren och drog ett djupt bloss. Jag kunde ha svurit pĂ„ att Vargöga neg till, sjönk ner ett par meter i VĂ€nern, kippade efter andan och pustade ut. En utandning som kunde fyllt ett segel.
Vargöga Ă€r ön i VĂ€nern dit bröderna Simon och Jonathan flyttar efter den stora olyckan. Leken som slutade med Jonathan i rullstol. PĂ„ Vargöga finns pappa och slĂ€ktgĂ„rden som familjen Varg haft sedan urminnes tider. Att stiga i land dĂ€r Ă€r som att komma till en annan vĂ€rld. PĂ„ deras sida av ön bor inte mĂ„nga mĂ€nniskor, men pĂ„ andra sidan bor de som har makt och inflytande och de Ă€r inte glada över att familjen Varg Ă€r tillbaka. Den gamle mannen Milos verkar dock veta ett och annat om ön, om vattnets magiska kraft och om allt det som pappa inte vill tala om. Med hjĂ€lp av grannflickan Elvira kanske Simon kan lista ut vad det Ă€r för förbannelse som vilar över slĂ€kten och kan­ske kan allt bli bra igen; för hans bror, hans mamma och pappa. Och inte minst för Simon sjĂ€lv.
Vargöga Àr en lika mycket en spÀnningsroman som en utvecklingsroman. StÀmningsmÀttad och atmosfÀrisk, en riktigt slukarbok för de unga lÀsarna.


PDF Books "Vargöga" Online ePub Kindle